torsdag 2. mai 2013

Spekkhogger

Ide

Det første jeg kom på når jeg tenkte på lys-mørke var spekkhogger. Jeg tegnet noen skisser og syns det var en god ide. Jeg la vekt på å få til formen på hvalen. Bølgen skulle egnetlig ikke være med, men da syntes ikke det hvite på magen. Derfor lagde jeg mørke bølger sånn at det hvite kommer frem. Jeg lagde hull i plata for å kunne henge den opp.


Teknikker

Jeg kjevla ut plata. Så tegna jeg opp motivet litt svakt. Det som skulle være mørkt dytta jeg ned og så la jeg inn mørk leire der.


Jeg er fornøyd med formen på hvalen. Og hvordan bølgene ble fordi de fant jeg på spontant og det fungerte bra.
Det jeg ikke er så fornøyd med er halefinna. Særlig den ene ble det ikke fin form på. Og så er det noen små detaljer som jeg syns det er galt med, men veit ikke helt hva det er, f. eks. noe med munnen.
Avslutninga på plata kunne jeg gjort litt rundere.

- KristinaSlange i plateteknikk

Ide

Jeg er fascinert av slanger generelt.

Teknikk
Vi skulle bruke plateteknikk og jeg jeg hadde lyst til å bygge opp noe med den teknikken. Jeg kjelva ut plata og skjærte ut formen til slangen. Jeg skjærte ut to snitt øverst mellom hodet og kappa føyde sammen igjen. Og så satte jeg på underkjeven. Tenna og tunga tilpassa jeg etter hvor stor åpningen på munnen var.

Jeg er ganske fornøyd med formen og fargene. Det som kunne vært bedre er litt pirkearbeid f.eks. er øynene plassert litt for langt ut, de kunne vært mer inn mot midten,  og malingen kunne vært bedre på halsen. Ville hatt det enda mere nøye.

- Kristina
Yin Yang

Ide

Noe som matcha, men var forskjellig, innafor mørk-lys-kontrast. Jeg syns Yin og Yang betyr så mye i forhold til mørk og lys. Det kan bety glede og sinne, forelskelse, sorg, alle følelser som du kan tenke på. At det er lyse og mørke sider ved alle ting. Formene er like, men fargene er forskjellig.

Teknikk

Jeg kjelvet ut plater, plateteknikk, jeg fant et bilde på nettet og la oppå leira og skjærte gjennom arket.

Alt blei bra bortsett fra det svarte hjertet hvor jeg syns det ble litt klumpete rundt. Jeg kunne ha flata ut litt mer der for å få det bedre.

- Madelen