tirsdag 30. april 2013

Sinna hund

Hunden til T hadde både kropp og bein og hale, og antaklig en luftboble i magen for den eksploderte i ovnen...

Den sprakk!

Den fine bollen til M sprakk i bunnen. Vi forsøkte å redde den, men det blei ikke helt bra...

Yin og yan
Dette er da det som ble til slutt.. ikke så mye og se på egentlig. Ble brent før den var ferdig!!!!!!

Den ble kjempe styg og helt m......

- Marita Dammen Arnesen

Animeinspirasjon

Ansiktet er inspirert av anime i stilen.
Jeg brukte en stor klump leire som jeg forma til hodet og rulla kuler og satte på til øyne, munn og hår. Da brukte jeg slikker for at delene skulle holde sammen. Det gikk greit med teknikken og å sette sammen delene. Det ene øyet datt av pga mangel på slikker. Det må jeg lime på.
Jeg har laget alt i hvit leire bortsett fra håret, fordi jeg ville at håret skulle skille seg ut fra resten. Jeg tror jeg skulle tatt brune øyne for å få mer lys/mørk-kontrast i ansiktet.
Jeg syns hodet har blitt morsomt med et glad uttrykk. Det kunne kanskje vært enda gladere munn. Kanskje jeg skulle tatt med nese, men det er ofte veldig liten nese på animekarakterer.

- Marte Sindy

Sko


Jeg har lagt en høy hale ved å bruke lys og mørke leier. Et bilde av et ferdig produkt:
  

Jeg fikk inspirasjon fra en nettside som står for det meste om leier. Jeg ville velge å lage sko ved å bruke lys og mørke leier, fordi jeg ville prøve ut å lage litt avansert måte. Jeg brukte både plate teknikk og pølseteknikk for å få dette til, men det viser at skoen ble for tung på midten av skoen og det er derfor skolen ble litt skeiv. Det som jeg kunne ha gjort bedre er å kunne bruke teknikkene riktig, men har utforsket litt på hvordan jeg kunne lage en sko ved plate teknikk og pølseteknikk. Det som var litt vanskelig for meg var å sette formen på skoen, mens halen tørkes under for. Jeg leste masse om denne teknikken, men det var ikke så lett som jeg trodde. Jeg brukte Ipaden min for å ta bilde, med en veldig god kvalitet :) - Kimmi

Vase


Første jeg begynte med var å måle opp plater i ca. 20-25 cm lange rektangelformet leireplater. Jeg gikk for plateteknikk. Ble i alt 3 plater å jobbe ut ifra; en plate som "gulvet", og to plater som skulle forme et hjerte. så disse to platene ble formet inntil hverandre, og hjerteform ble lagd. Platene ble satt med slikker, for at det skal klistre seg fast. etter dette var gjort, var det på tide å bruke slikker ( lys ute og mørk slikker innvendig )

Kopp til kjæresten


Edderkopp


Ferdig produkt, leire

Dette er mitt ferdig produkt.
Skålen er en måne. Først så skulle det ligge en mus inntil månen, for det skulle assosiere til en ost. For i tegneserier så tenker nesten alltid ungene at månen ser ut som en ost, fordi det ser ut som om det er masse hull. Og at den er litt gul-aktig.
Men så ble jeg ikke ferdig med musen, så da ble det bare en måneskål. Jeg ble faktisk litt fornøyd, synes den var litt søt.

Først så lagde jeg en klump som jeg kuttet i to. Så brukte jeg en skje og hulet bunnen og lokket ut. Når jeg var ferdig med det, og ble fornøyd med formen, så brukte jeg blyantspissen til å lage de merkene.Therese

Panda -Av Celine

Jeg valgte å lage en panda fordi det er det jeg tenker på når vi driver med lys-mørk kontrast.
Pandaen er jo hvit og svart og viser da veldig godt frem uttrykket lys og mørk.

Teknikken jeg brukte var en helt vanlig plateteknikk. Jeg kjevlet ut leire og skjærte ut en passe tykk firkant og lagde hull øverst i hjørnene slik at jeg kan henge den opp på veggen senere, da hadde jeg platen. Jeg kjevlet så ut både i svart og hvit veldig tynt i leire og lagde småe "kroppsdeler" til pandaen for å bruke slikker og feste delene til platen. Det tok litt tid å få laget selve pandaen da man måtte lage bit for bit og feste med slikker. Man måtte få alle delene til å passe sammen og ikke ha det for stort eller for lite.

Jeg synes selv at resultatet var greit, men jeg kunne prøvd å vært litt nøyere. Jeg fikk noe av den brune/svarte leira på det vite så det ble ikke så veldig fint. Og jeg kunne ha fått laget delene litt bedre.
 - Celine
Pølseteknikk!
Her har jeg da brukt pølseteknikk på både skålen og "bæsjen". Bæsjen var bare en prøve til hvordan jeg skulle gjøre pølseteknikken på skålen. Jeg er fornøyd med hvordan skålen ble det eneste er at jeg kanskje kunne brukt litt flere teknikker. Skålen har jo også sprukket under brenning så det er en liten sprekk.
Jeg har også brukt flere teknikker som å putte mørk slikker over lys leire og lys slikker over mørk leire. Hår også prøvd å gjøre kantene mykere ved å bruke slikker, vann og har pusset den litt etter at den har tørket.

-Ellen

Dokkedokka

Det jeg endte opp med å lage var en fingerdukke som jeg kalte Terje Steinhagen. Vet ikke ossen jeg kom på ideen men liker den. Brukte dreieteknikk for å forme både hode og hender. Brukte slikekr til å feste på slikt som nese ører øyenbryn og øyer. Dro det ut så det så ut som det passset i hovedformen. Kroppen er et svar tørkle som sjuler hånden. Ville han skulle ha ett litt koslig utrykk men samtidig kunne være creepy. Personlig synes jeg den ble veldig bra og har bra personlighet :)


Lys og mørk, pølseteknikk

Her har jeg drevet med lys/mørk kontrast, og pølseteknikk. Først lagde jeg noen pølser i brun og hvit. Så festet jeg dem på hverandre, bygget den høyere. Og formet den som en skål. For å få festet den litt mer, så tok jeg brun slikker inne i skålen.
Therese